neděle 5. dubna 2015

" ŠB: 3.32.20" -Šríla Bhaktivedanta Swami Mahárádž




Šríla Prabhupád praví – [O tom, jak by lidé raději četli o životech jiných lidí než o podstatě jejich duchovního života]

 Každý je závislý na poslouchání o činnostech jiné osoby, ať už politika nebo bohatého člověka nebo imaginární postavy, jejichž aktivity jsou vytvořeny v románu. Existuje tolik nesmyslné literatury, příběhů a knih o spekulativní filozofii. Materialisté se velmi zajímají o čtení takové literatury, ale když se jim předloží opravdová písma plná poznání jako Šrímad-Bhágavatam, Bhagavad-Gítá, Višnu Purána nebo jiná písma světa, jako Bible nebo Korán, nezajímá je to. Tito lidé jsou odsouzeni nejvyšším řádem, stejně jako je odsouzeno prase. Prase se zajímá o žraní stolice. Pokud se praseti nabídne nějaké chutné jídlo vyrobené z kondenzovaného mléka nebo ghí, nebude mu to chutnat; dá přednost odporné, páchnoucí stolici, která je pro něj velice chutná.

 Světští lidé jsou považováni za odsouzené, protože se zajímají o hříšné činnosti a ne o transcendentální činnosti. Poselství aktivit Pána je nektar, a mimo toto poslání je jakákoliv informace, o kterou se můžeme zajímat, ve skutečnosti hříšná.

[ŠB: 3.32.20]

Žádné komentáře:

Okomentovat